Helen Michaelis

Paramedische Natuurgeneeskundig Therapeut

Het voeden van je ziel

Het voeden van je ziel

Lieve soul mates, ik schrijf naar jullie een stukje vanuit mijn ziel, geinspireerd door mijn innerlijke kracht;

Waarom zijn we hier op deze aarde? Wat is jouw intentie? Wat is jouw doel? Het beste wat je kunt doen in jouw leven is de beste versie van jezelf te worden, authentiek, zelfstandig, je niet laten beinvloeden, door wat andere mensen van jou vinden of denken. Hoe moeilijk is dat eigenlijk? Eigenlijk is het heel simpel en juist omdat het simpel is, is het ook weer lastig. Eigenlijk moet je gewoon luisteren naar jouw innerlijke stem die in jou die zegt: stop daarmee, dit is niet goed voor jou, of stop daarmee, want diegene behandelt jou niet goed. Door de opleidingen die ik allemaal gevolgd heb, ben ik daar inmiddels goed in getraind om te doen, maar wat als het ineens dicht bij komt? Het betreft je kind die ineens heel afstandelijk tegen je doet en geen contact meer met je wil? Wat doet dat met jouw ziel? Uit eigen ervaring kan ik vertellen heel erg veel; ontzettend veel verdriet juist als je na een lange strijd uit een narcistische relatie komt, nu 20 jaar geleden en die wonden eindelijk een beetje geheeld zijn; en je kind vertoont diezelfde trekjes en gedrag. Die wond wordt dan weer opengelegd en dan moet je weer met jezelf aan de gang om te zorgen dat ook die wond weer geheel gaat worden. Vervolgens komen dan allemaal goedbedoelde adviezen; laat je kind los dat is beter; reageer ook niet meer; of dat soort adviezen. De grap is en dit is natuurlijk geen grap dat dit zo natuurlijk niet werkt. Het loslaten van je kind is 1 van de moeilijkste processen om te doen. En echt los laten kun je ze nooit. Je laat ze vrij, je laat ze vliegen, maar echt los laten alsof het jezelf niet interesseert? Dit kan natuurlijk niet. Je geeft het een plekje en vertrouw op de liefde en vertrouw op het universum dat als dit de bedoeling is dat het ooit weer allemaal liefdevol goed komt en zo niet dan wel weer als je elkaar tegenkomt ergens in het universum. Dat is voor mijn gevoel het stukje loslaatproces, een heel lastig proces, terwijl als je erbij geholpen wordt door de juiste therapeut dat dit proces veel sneller en gemakkelijker kan gaan verlopen.

Waarom vertel ik dit? Omdat mensen altijd vanuit de buitenkant kijken; het gaat je goed, je bent succesvol, je bent een vechter, je bent een krachtvrouw; maar geloof me achter iedere krachtige vrouw zit een bijzonder verhaal. Je groeit niet in je innerlijke kracht als je alleen maar zonneschijn in je leven hebt, je groeit juist in je innerlijke kracht als diepe dalen hebt mee gemaakt en in situaties of processen terecht komt, waarvan je denkt hier kom ik nooit meer uit….Juist dan vindt je jouw innerlijke kracht.

Ik gun een ieder een fijn en gelukkig leven en vindt jouw missie om hier te zijn en heb je hier hulp bij nodig dan ben ik er voor jou,

Liefs, Helen Michaëlis

www.helenmichaelis.nl

www.personaltouchnederland.nl

Lieve soul mates, ik schrijf naar jullie een stukje vanuit mijn ziel, geinspireerd door mijn innerlijke kracht;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *